Countline Management Countline Finance
Mokymai skirti: Viešajam sektoriui
Seminaras.
Nuotolinis seminaras.

Strateginis veiklos planas = rodikliais grįstas pinigų planavimas viešajame sektoriuje?

Registruotis telefonu
Darbo dienomis: 08:00 – 17:00
Registruotis
  • 7 ak. val.
      Kaina: 135€

Laikas ir vieta

Mokymai jau praėjo, tačiau jei norėtumėte nepraleisti informacijos apie naujai paskelbtas datas, rekomenduojame užsisakyti šių mokymų priminimą

;

Užpildykite užklausos formą (Renginys pasibaigęs)

  • Hidden

Apie seminarą

Anksčiau strateginiai planai dulkėdavo stalčiuose dabar jie dažniausiai talpinami interneto svetainėse, bet retas darbuotojas galėtų greitai juos surasti. Ar vis dar planas reikalingas, kad „užsidėti varnelę“ ir/ar parodyti auditą atliekančioms institucijoms? Laikai keičiasi. Į strateginio planavimo procesą įtraukiami ne tik atsakingų skyrių darbuotojai, bet ir visų padalinių vadovai, o strateginis veiklos planas tampa pagrindu nustatyti organizacijos kryptį. Nepaisant to, vis dar kyla sunkumų:

  • kaip užtikrinti, kad strateginis planavimas būtų efektyvus
  • ar pastarųjų metų pokyčiai atnešė naudos į strateginio planavimo procesą ir jo rezultatą
  • ką ir kaip iš organizacijos reikia įtraukti į planavimo procesą
  • kaip atsakyti į klausimą kiekvienam darbuotojui – kam reikia to strateginio plano

Seminaro metu atsakysime į visus šiuos ir aptarsime daugelį kitų klausimų, taip pat analizuosime strateginio planavimo ciklą organizacijoje ir kaip jį įtakoja Lietuvos Respublikos 2024 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių projektų rengimo planas, apžvelgsime pokyčius įsigaliojus naujam Strateginio valdymo įstatymui, aptarsime pagrindinių planavimo dokumentų hierarchiją, darbuotojų įsitraukimo į strateginio planavimo procesą poreikį.

Temos

  1. Kodėl yra svarbu planuoti?
  2. Kas yra strateginis planavimas?
  3. Pastarojo meto pokyčiai strateginio planavimo procese.
  4. Strateginio planavimo ciklas ir svarbiausi darbai.
  5. Strateginis veiklos planas ir pagrindiniai jo rengimo iššūkiai.
  6. Rodiklių nustatymas ir jų svarba.
  7. Organizacijos padalinių įsitraukimas į strateginio planavimo procesą.
  8. Praktinių pavyzdžių analizė ir būdai užtikrinti efektyvų strateginio planavimo procesą.

ŽINIOMIS DALINASI

Živilė Simonaitytė

Živilė Simonaitytė daugiau kaip 10 metų dirbo Valstybės kontrolėje, kurioje prisidėjo prie įvairiausių organizacijų ir sistemų vertinimo, rekomendacijų dėl jų veiklos tobulinimo teikimo. Dėstė Kazimiero Simonavičiaus ir Vilniaus universitetuose, pastarajame apsigynė daktaro disertaciją vidaus kontrolės vertinimo tema. Pastaruosius metus dirbo Sveikatos apsaugos ministerijoje, kur kuravo pandemijos valdymą, tad gerai išmano veikimą krizės sąlygomis.

Aurelija Venslovė

Aurelija Venslovė yra baigusi magistro studijas viešojo administravimo strateginio planavimo srityje, 5 metus po studijų dirbo Valstybės kontrolėje, kur vadovavo audito grupėms, atliekančioms viešojo sektoriaus institucijų auditus bei galėjo stebėti kaip keičiasi strateginis planavimas viešajame sektoriuje. Pastaruosius 10 metų vadovauja vienos viešojo sektoriaus institucijos Strateginio planavimo padaliniui, yra sukaupusi ne tik teorinės, bet ir praktinės patirties.

Tiesioginė seminaro transliacija

Seminarai transliuojami „ZOOM“ platformoje. Užtenka turėti kompiuterį ar mobilųjį įrenginį – telefoną ar planšetę (su internetu ir garso sistema). Dalyviai, apmokėję sąskaitą, dieną prieš seminarą el. paštu gauna nuorodą ir prisijungimo instrukciją. Kilus nesklandumams, visuomet galėsite kreiptis į mūsų IT specialistus, kurie padės prisijungti prie seminaro.

Seminaro informacija

PROGRAMA

10:00-16:30 Seminaro trukmė
9:30-10:00 Registracija
12:00-13:00 Pietūs
14:30-14:45 Pertrauka

PAPILDOMA INFORMACIJA

Pažymėjimas
Kiekvienas seminaro dalyvis gauna el. pažymėjimą.
Mokymo medžiaga
Kiekvienas seminaro dalyvis gauna seminaro medžiagą.

Laikas ir vieta

Mokymai jau praėjo, tačiau jei norėtumėte nepraleisti informacijos apie naujai paskelbtas datas, rekomenduojame užsisakyti šių mokymų priminimą

;

Užpildykite užklausos formą (Renginys pasibaigęs)

  • Hidden

Atkreipiame dėmesį, jog įsigaliojus naujam FAĮ, AVNT parengė rekomendacijas, kuriomis turėtų vadovautis įmonių vadovai renkantis naują ar įvertinti esamą apskaitą tvarkantį asmenį. Jose yra akcentuojama tai, jog asmuo, kuris tvarko įmonės finansus, turi nuolat kelti kvalifikaciją įvairiuose seminaruose, kursuose ar profesiniuose mokymuose, kurių baigimą ar išklausymą patvirtina pažymėjimas, diplomas, sertifikatas, ar kitas dokumentas. Apskaitą tvarkantis asmuo turėtų siekti įgyvendinti mokymosi visą gyvenimą principą.

Be to, apskaitą tvarkantys asmenys turėtų ne tik išlaikyti aukštą kompetencijos lygį apskaitos, finansų, ataskaitų rengimo bei mokesčių srityse, bet taip pat būti susipažinę su informacinėmis technologijomis, duomenų analize ir valdymu. Tai yra būtina norint užtikrinti, kad įmonės finansinė ir mokestinė apskaita būtų tvarkoma efektyviai, kokybiškai ir atitiktų visus teisės aktų reikalavimus.

Įmonės vadovams svarbu sukurti palankias sąlygas savo apskaitos specialistams nuolat tobulėti ir gilinti savo žinias. Tai ne tik padeda užtikrinti sklandų ir teisingą apskaitos vedimą, bet ir yra esminė vadovo atsakomybės dalis, užtikrinanti įmonės finansinį stabilumą ir patikimumą.