Countline Finance
Mokymai skirti: Privačiam sektoriui
Nuotoliniai kursai.

Pelno mokesčio dirbtuvės: nuo supratimo iki taikymo

Registruotis telefonu
Darbo dienomis: 08:00 – 17:00
Registruotis
  • 40 ak. val.
      Kaina: 890€

Laikas ir vieta

2024-06-03 – 2024-07-09,  Nuotoliniai mokymai
Dalyvio namuose arba darbo vietoje
890€
Pelno mokesčio dirbtuvės: nuo supratimo iki taikymo (tiesioginė kursų transliacija)
890

PELNO MOKESČIO ŽINIŲ TESTAS

Kviečiame Jus išspręsti trumpą pelno mokesčio žinių testą ir įsivertinti savo pelno mokesčio žinias!

Už kiekvieną teisingai atsakytą klausimą gausite po 1 % nuolaidą, kurią galėsite panaudoti registruojantis į šiuos kursus.

SPRĘSTI TESTĄ

Šių pelno mokesčių kursų pabaigoje, pasirinktinai, galėsite atlikti savo žinių patikrinimą, kurio metu turėsite galimybę pasitikrinti savo įgytas žinias spręsdami dinaminį testą iš 20 klausimų. Testo bendrus rezultatus ir situacijas išsamiai aptars ir paaiškins mokesčių ekspertas.

Apie kursus

Kodėl pelno mokesčio apskaičiavimas yra toks sudėtingas? Tai lemia keli veiksniai. Pirmiausia, ne visos uždirbamos pajamos yra apmokestinamos pelno mokesčiu, o kai kurios – ne. Be to, patiriamos sąnaudos skirstomos į skirtingas kategorijas: leidžiamus, neleidžiamus ir ribojamus leidžiamus atskaitymus. Taip pat įmonės gali pasinaudoti pelno mokesčio lengvatomis ir taip maksimaliai sumažinti mokėtiną pelno mokestį, nepažeisdamos įstatymų. Visa tai reikalauja gilaus mokestinių įstatymų ir taisyklių išmanymo. Dėl šių priežasčių tinkamas pelno mokesčio apskaičiavimas ir deklaravimas dažnai kelia nemažai iššūkių buhalteriams, kuriems tenka “sekti” ir suprasti visus šiuos reikalavimus.

Kursų metu: 

  • Suprasite pelno mokesčio sampratą ir bendruosius bei specialiuosius principus, kas suteiks tvirtą atramos tašką.
  • Susipažinsite su pelno mokesčio mokėtojais, objektais ir tarifais, kad suprastumėte, kam ir kaip taikomas šis mokestis.
  • Gilinsitės į apmokestinamųjų ir neapmokestinamųjų pajamų, leidžiamų / neleidžiamų atskaitymų ypatumus – tai ypač svarbu praktiniam taikymui.
  • Aptarsite pagrindines lengvatas ir dividendų apmokestinimą, kas padės efektyviau planuoti ir optimizuoti pelno mokesčio mokėjimą.
  • Įgysite praktinių įgūdžių, kaip teisingai deklaruoti pelno mokestį, taip išvengiant galimų klaidų ir susijusių rizikų.

Mūsų mokymų metodika leis Jums ne tik suprasti teorinius pelno mokesčio pagrindus, bet ir pritaikyti juos realiose verslo situacijose. Prieš dirbtuves Jūs turėsite galimybę pasitikrinti savo žinias testu, kuris padės mums pritaikyti mokymų turinį Jūsų poreikiams.

Dirbtuvių metu patyrę lektoriai supažindins Jus su pelno mokesčio principais, skaičiavimo metodais ir teisiniu reglamentavimu. Jūs analizuosite praktinius pavyzdžius, spręsite uždavinius ir dalinsitės patirtimi su kolegomis iš įvairių verslo sričių.

„Pelno mokesčio dirbtuvių” pabaigoje dalyviai turės galimybę pasitikrinti savo įgytas žinias spręsdami 20-ies kruopščiai atrinktų klausimų testą, padėsiantį įvertinti dalyvių supratimą apie pelno mokesčio subtilybes ir praktinius aspektus. Po dirbtuvių Jūs ne tik turėsite tvirtą teorinį pagrindą, bet ir gebėsite savarankiškai spręsti su pelno mokesčiu susijusius klausimus savo įmonėje. Tai padės Jums optimizuoti verslo procesus, priimti finansiškai pagrįstus sprendimus ir užtikrinti sklandų įmonės funkcionavimą.

Temos

1 kursų dalis. Lektorė – Vida Šeduikytė (birželio 3 – 26 dienomis nuo 16:30 iki 19:45 val.)

  1. Pelno mokesčio samprata.
  2. Pelno mokesčio bendrieji principai.
  3. Pelno mokesčio specialieji principai.
  4. Pelno mokesčio mokėtojai.
  5. Pelno mokesčio objektas.
  6. Pelno mokesčio tarifai.
  7. Pelno mokesčio skaičiavimo principas.
  8. Apmokestinamosios pajamos ir neapmokestinamosios pajamos.
  9. Leidžiami atskaitymai.
  10. Ribojamų dydžių leidžiami atskaitymai.
  11. Neleidžiami atskaitymai.

2 kursų dalis. Auditorė – Jurgita Navikienė (liepos 2 – 9 dienomis nuo 13 iki 16:15 val.)

  1. Pagrindinės Pelno mokesčio lengvatos.
  2. Dividendų apmokestinimas.
  3. Specialiosios aktualiausios taisyklės.
  4. Pelno mokesčio deklaravimas ir mokėjimas.

ŽINIOMIS DALINASI

Vida Šeduikytė

Lektorė praktikė. Nuo 2007 metų veda seminarus, viešuosius ir vidinius mokymus aktualiomis mokesčių, apskaitos ir darbo užmokesčio skaičiavimo temomis. Konsultuoja fizinius ir juridinius asmenis apskaitos ir mokesčių klausimais.

Jurgita Navikienė

Auditorė, mokesčių ekspertė, mentorė:

Profesinė veikla:

  • UAB „Solidus vox“ įkūrėja ir vadovė.
  • 2023 metais išrinkta „Lietuvos metų verslininkė/vadovė“ (LPPARA asociacija).
  • ŠPPAR viceprezidentė.
  • Darbo grupės prie LR FM ir LLPPARA narė.
  • „NEO-FIN“ finansininkų klubo vadovė.

Verslumo skatinimas:

  • Aktyvi verslumo skatinimo Lietuvoje dalyvė.
  • Dalyvauja „Verslios Lietuvos“ projektuose.
  • Nacionalinio mentorių tinklo profesionalė.
  • Padeda verslininkams tobulinti asmenines kompetencijas ir suteikia jiems reikiamų įrankių pasiekti tikslus.

Švietimas ir konsultavimas:

  • Vykdo edukacines programas ir konsultacijas įmonių finansininkams nacionaliniu mastu.
  • Nuolat kelia savo kvalifikaciją (Austrijos Antikorupcijos akademijoje Association Baltic Institute of Corporate Governance).

Tiesioginė seminaro transliacija

Seminarai transliuojami „ZOOM“ platformoje. Užtenka turėti kompiuterį ar mobilųjį įrenginį – telefoną ar planšetę (su internetu ir garso sistema). Dalyviai, apmokėję sąskaitą, dieną prieš seminarą el. paštu gauna nuorodą ir prisijungimo instrukciją. Kilus nesklandumams, visuomet galėsite kreiptis į mūsų IT specialistus, kurie padės prisijungti prie seminaro.

Organizuokite šiuos mokymus tik savo organizacijai

Organizuojame ir vedame vidinius mokymus įmonėms ir organizacijoms įvairiomis temomis. Taip pat konsultuojame individualiai. Jei domina mokymai šia ar kita tema Jūsų darbuotojams, prašome susisiekti – aptarsime Jūsų poreikius, suderinsime patogų laiką bei mokymų trukmę ir formą.

Mokymai gali vykti Jums patogioje vietoje ar nuotoliniu būdu. Esant poreikiui, Jūsų įmonei paruošime individualią mokymų programą.
Susisiekite užpildydami formą, el. paštu mokymai@countline.lt arba tel. +370 5 263 9922.

Susisiekti 

Papildoma renginio informacija

Užsiėmimai vyks:

Birželio 3 d., 5 d., 10 d., 12 d., 17 d., 19 d., 26 d. Kursų pradžia – 16.30 val., pabaiga – 19.45 val.

Liepos 2 d., 4 d., 9 d. Kursų pradžia – 13.00 val., pabaiga – 16.15 val.

KURSŲ INFORMACIJA

PROGRAMA

16:30-19:45 Kursų trukmė
18:00-18:15 Kavos pertrauka

PAPILDOMA INFORMACIJA

Pažymėjimas
Kiekvienas kursų dalyvis gauna el. pažymėjimą.
Mokymo medžiaga
Kiekvienas dalyvis gauna kursų el. medžiagą.

Laikas ir vieta

2024-06-03 – 2024-07-09,  Nuotoliniai mokymai
Dalyvio namuose arba darbo vietoje
890€
Pelno mokesčio dirbtuvės: nuo supratimo iki taikymo (tiesioginė kursų transliacija)
890

Atkreipiame dėmesį, jog įsigaliojus naujam FAĮ, AVNT parengė rekomendacijas, kuriomis turėtų vadovautis įmonių vadovai renkantis naują ar įvertinti esamą apskaitą tvarkantį asmenį. Jose yra akcentuojama tai, jog asmuo, kuris tvarko įmonės finansus, turi nuolat kelti kvalifikaciją įvairiuose seminaruose, kursuose ar profesiniuose mokymuose, kurių baigimą ar išklausymą patvirtina pažymėjimas, diplomas, sertifikatas, ar kitas dokumentas. Apskaitą tvarkantis asmuo turėtų siekti įgyvendinti mokymosi visą gyvenimą principą.

Be to, apskaitą tvarkantys asmenys turėtų ne tik išlaikyti aukštą kompetencijos lygį apskaitos, finansų, ataskaitų rengimo bei mokesčių srityse, bet taip pat būti susipažinę su informacinėmis technologijomis, duomenų analize ir valdymu. Tai yra būtina norint užtikrinti, kad įmonės finansinė ir mokestinė apskaita būtų tvarkoma efektyviai, kokybiškai ir atitiktų visus teisės aktų reikalavimus.

Įmonės vadovams svarbu sukurti palankias sąlygas savo apskaitos specialistams nuolat tobulėti ir gilinti savo žinias. Tai ne tik padeda užtikrinti sklandų ir teisingą apskaitos vedimą, bet ir yra esminė vadovo atsakomybės dalis, užtikrinanti įmonės finansinį stabilumą ir patikimumą.