Countline Finance
Mokymai skirti: Privačiam sektoriui
Vaizdo įrašas.

i.SAF-T: kaip tinkamai pasiruošti rinkmenos formavimui (vaizdo įrašas)

  • Trukmė: 3 ak. val.
  • Kaina: 100 € (+ PVM)

Akcija! Šiuo metu seminaro įrašo kaina 100 Eur + PVM 80 Eur + PVM!

2024-03-21 DIENOS MOKYMŲ VAIZDO ĮRAŠAS

APIE VAIZDO ĮRAŠĄ

Nors SAF-T rinkmenų teikimas yra jau keletą metų, tačiau neretai įmonės nėra iki galo susitvarkiusios ar susipažinusios su šios rinkmenos reikalavimais. Finansinės apskaitos duomenis SAF-T rinkmenoje įmonės teikia pagal pareikalavimą, kai yra vykdomas mokestinis tyrimas ar patikrinimas. Pateikimo terminas – tik 10 dienų. Todėl įmonės turi būti nuolat pasiruošusios, nes prireikus SAF-T rinkmenos, jos parengimas ar koregavimas gali trukti keletą mėnesių. Tiesa, SAF-T prievolė galioja tik įmonėms, kurių užpraėjusių finansinių metų grynosios pardavimo pajamos viršijo 300 tūkst. eurų.

VMI vis dažniau patikrinimuose reikalauja pateikti i.SAF-T rinkmeną. Tik kaip ją suformuoti ir pateikti – dažnai įmonei tai yra dar neįveikiamas iššūkis, ypač jeigu “prasitestuoti” rinkmenos kėlimui net nebuvo bandyta. Svarbu nepamiršti, kad yra numatytos ir baudos, jeigu įmonė negali pateikti rinkmenos, kaip reiklauja mokesčių administratorius.

Seminare aptarsime praktinius klausimus – nuo sąskaitų plano suderinimo iki situacijų analizės, kai rinkmena atmetama dėl kritinių klaidų, atsižvelgiant į naujausius pakeitimus.

Vaizdo įrašo metu sužinosite:

  1. Naudojamo sąskaitų plano ypatumai.
  2. Pavyzdinis sąskaitų planas – kiek jis skiriasi nuo naudojamo?
  3. Kūrybinis ir techninis darbas: susieti naudojamo ir pavyzdinio sąskaitų plano sąskaitas.
  4. Apskaitos duomenų parengimas i.SAF-T rinkmenos formavimui.
  5. Kaip ištaisyti klaidas, kai pateikta rinkmena nėra apdorojama?

ŽINIOMIS DALINASI

Jurgita Navikienė

Profesinė veikla:

  • UAB „Solidus vox“ įkūrėja ir vadovė.
  • 2023 metais išrinkta „Lietuvos metų verslininkė/vadovė“ (LPPARA asociacija).
  • ŠPPAR viceprezidentė.
  • Darbo grupės prie LR FM ir LLPPARA narė.
  • „NEO-FIN“ finansininkų klubo vadovė.

Verslumo skatinimas:

  • Aktyvi verslumo skatinimo Lietuvoje dalyvė.
  • Dalyvauja „Verslios Lietuvos“ projektuose.
  • Nacionalinio mentorių tinklo profesionalė.
  • Padeda verslininkams tobulinti asmenines kompetencijas ir suteikia jiems reikiamų įrankių pasiekti tikslus.

Švietimas ir konsultavimas:

  • Vykdo edukacines programas ir konsultacijas įmonių finansininkams nacionaliniu mastu.
  • Nuolat kelia savo kvalifikaciją (Austrijos Antikorupcijos akademijoje Association Baltic Institute of Corporate Governance).

Programa

3 ak. val. Seminaro trukmė

PAPILDOMA INFORMACIJA

Pažymėjimas
Kiekvienas seminaro dalyvis gauna el. pažymėjimą.
Mokymo medžiaga
Kiekvienas dalyvis gauna seminaro el. medžiagą.

Atkreipiame dėmesį, jog įsigaliojus naujam FAĮ, AVNT parengė rekomendacijas, kuriomis turėtų vadovautis įmonių vadovai renkantis naują ar įvertinti esamą apskaitą tvarkantį asmenį. Jose yra akcentuojama tai, jog asmuo, kuris tvarko įmonės finansus, turi nuolat kelti kvalifikaciją įvairiuose seminaruose, kursuose ar profesiniuose mokymuose, kurių baigimą ar išklausymą patvirtina pažymėjimas, diplomas, sertifikatas, ar kitas dokumentas. Apskaitą tvarkantis asmuo turėtų siekti įgyvendinti mokymosi visą gyvenimą principą.

Be to, apskaitą tvarkantys asmenys turėtų ne tik išlaikyti aukštą kompetencijos lygį apskaitos, finansų, ataskaitų rengimo bei mokesčių srityse, bet taip pat būti susipažinę su informacinėmis technologijomis, duomenų analize ir valdymu. Tai yra būtina norint užtikrinti, kad įmonės finansinė ir mokestinė apskaita būtų tvarkoma efektyviai, kokybiškai ir atitiktų visus teisės aktų reikalavimus.

Įmonės vadovams svarbu sukurti palankias sąlygas savo apskaitos specialistams nuolat tobulėti ir gilinti savo žinias. Tai ne tik padeda užtikrinti sklandų ir teisingą apskaitos vedimą, bet ir yra esminė vadovo atsakomybės dalis, užtikrinanti įmonės finansinį stabilumą ir patikimumą.