Gruodžio mėnesio receptas

Obuolių pyragas

6 asmenims

Ingredientai:

1,5 stikl. miltų
1 pak. sviesto
2 stikl. cukraus
800 g obuolių
Cinamono
Žiupsnelis druskos

Gaminimas:

Obuolius nulupame. 1 obuolį supjaustome skiltelėmis, o kitus – kubeliais.

Keptuvėje išlydome 2 valg. š. sviesto, beriame kubeliais supjaustytus obuolius, cinamono (geriausia šviežiai tarkuoto) ir 4 valg. š. cukraus.

Kaitiname, kol obuoliai pradės karamelizuotis.


Į dubenį sutarkuojame šaltą sviestą, suberiame miltus, likusį cukrų ir žiupsnelį druskos. Sumaišome ir triname tarp pirštų, kol susidarys daug mažų trupinių.

2/3 trupinių beriame į riebalais išteptą kepimo formą (galima naudoti vieną didelę arba kelias mažesnes formeles). Dedame karamelizuotus obuolius. Ant viršaus užberiame likusią tešlą, išlyginame paviršių. Prieš pašaudami į orkaitę ant tešlos gražiai išdėliojame skiltelėmis supjaustytus obuolius.

Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol pyrago paviršius gražiai paruduos.

Skanaus Jums linki lektorė Ramunė Budrionytė!