Vištienos sriuba gruziniškai – „Chikhirtma“

6 asmenims

Ingredientai:

2 vištos krūtinėlės arba atitinkamas kiekis bet kurios vištos dalies
5 (galite ir mažiau) kiaušinio tryniai
1 vidutinis svogūnas
2–3 (galite ir daugiau) skiltelės česnako
50 g sviesto
1 valg. š. miltų
Šviežių kalendrų ir krapų
2 valg. š. obuolių arba ryžių acto
Šafrano (nebūtinai)
Druskos
Pipirų

Gaminimas:

Didesniame puode įkaitiname alyvuogių aliejų ir sviestą, jame lengvai apkepame gabalėliais supjaustytą vištieną.

Beriame susmulkintą svogūną ir česnakus.

Pagardiname pipirais pagal skonį ir viską dar apkepiname ant vidutinės ugnies, kol svogūnai lengvai pagels. Įpilame ~1,5 l vandens, įberiame žiupsnelį šafrano ir verdame apie 15 min (kol vištienos gabaliukai išvirs). Jei naudojame vištieną su kaulais, dabar metas juos išimti, o mėsą grąžinti atgal į sriubą.

Atskirame inde išplakame kiaušinių trynius, įpilame 2 šaukštus acto ir išmaišome. Kitame inde šaukštą miltų sumaišome su ½ puodelio sultinio (nupilame iš puodo).


Sriuba jau beveik baigta – atgal į puodą pilame sultinį su miltais (kad išvengtume gumulėlių, tai darykime per sietelį). Išjungiame ugnį ir nuolat maišydami supilame plaktus kiaušinius. Miltai sriubą šiek tiek sutirštins, tryniai – nudažys geltona spalva, o visi kartu – suteiks sotumo.

Beriame druskos pagal skonį.


Patiekiame su susmulkintomis kalendromis ir krapais.

Mums įprasta skaidri vištienos sriuba – jau kiek pabodusi. Nustebsite, kokį skonį gausite gamindami ją šiek tiek kitaip. Skanaus Jums linki ekonomistė Rūta Vainienė!