Kijevo kotletai

2 asmenims

Ingredientai:

2 vištienos krūtinėlės
2 kiaušiniai
½ pakelio sviesto
1 galvutė česnako
½ ryšulėlio petražolių
3 vidutiniai svogūnai
100 g špinatų
100 ml grietinėlės
200–250 g moliūgo
Šviežių čiobrelių
Rozmarinų šakelių
Miltų
Džiūvėsėlių
Druskos
Pipirų

Gaminimas:

Išlydome sviestą, į jį dedame išspaustus česnakus ir susmulkintas petražoles. Sviestą užšaldome. Padažui mažame puode įkaitiname alyvuogių aliejų, jame apkepiname 2 susmulkintus svogūnus.

Dedame špinatus ir pakepiname.

Kai svogūnai suminkštės, įpilame grietinėlės.

Dar šiek tiek pakaitiname ir sutriname virtuviniu kombainu arba trintuvu.

 

Pagal skonį įberiame druskos ir pipirų ir laikome šiltai.

Orkaitę įkaitiname iki 170 °C. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dedame stambiai supjaustytą moliūgą, svogūną, šviežių čiobrelių ir rozmarinų šakelių.

Kepame apie 10 min.

Krūtinėlės storesnę dalį įpjauname išilgai, į vidų dedame anksčiau paruošto sviesto. Įdarytą krūtinėlę apvoliojame miltuose, kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose.

 

Gilesnėje keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų. Kijevo kotletus apkepame iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.

Apkeptus kotletus dedame į skardą su moliūgais ir kepame dar 15–20 min.

Patiekiame su špinatų padažu ir aromatingais moliūgais.

Skanaus Jums linki advokatas Mantas Mikalopas!